Några saker du kan använda din gamla smartphone till – tips

Idag byter många sin mobil lite oftare än vad man gjorde förr i tiden. Livslängden känns sällan som speciellt lång på en mobil och det här gör att införskaffandet av en ny sker ungefär vartannat, var tredje år. Även om det är på grund av funktion eller bara något intresse så finns det anledning att ha kvar din gamla mobil. Och använda den. Även om det inte är den senaste modellen har den ju sina funktioner kvar. 


Källa: Unsplash

Använd den som spelkonsol

Det finns många bra anledningar att spara sin gamla mobil. Mycket för att man då kan lägga ifrån sig sin nya och således spara på batteri och annat. 

Använd den gärna som en spelkonsol. Det här gör att man kan använda sin nya mobil för jobb och kanske studier. På så sätt håller man isär användandet och man kan spara sina gamla spel på bara en av mobilerna. Installera gärna någon gammal emulator och införskaffa en Chromecast så kan man använda sin gamla mobil som spelkonsol på sin tv.

Permanent mobil som man använder i bilen

Ett annat bra område för en gammal mobil är bilen. Här kan man ha en stationär mobil som man kanske alltid använder i sin bil. Bra funktioner här kan vara GPS, som streamingapparat för film och musik eller också bara som en generell trygghet när man färdas i sin bil kanske på semestern. Man kan också följa sin favoritsport live i sin mobil. Fotboll, formel 1 och golf är några av de sporter där en turnering eller spel pågår under ganska lång tid. Emma Nilsson är en svensk golfare man kan följa via bet365 , där kan man lägga sina bets och även följa hennes och andra storspelares odds. Läsa bland annat mer om hennes personbästa i Sydafrika. I sommar avgörs även British Open där Rory McIlroy har ett odds på 8,50. Även följ den sport som du är intresserad av. 

För dagbok eller läs tidningen 

Det finns många användningsområden för sina gamla teknikprylar och inte minst sin gamla telefon. Några andra mindre saker man kan göra är att uppdatera den, återvinna, donera och kanske sälja den. Ett annat bra tips kan vara att helt enkelt använda sin mobil för alla sina inköp, kanske föra någon dagbok eller se över sin kost och annat mer personligt. Har ens gamla mobil en lite större skärm kan man också använda den att läsa tidningen i. Man kan även hålla koll på sina bankärenden. Användningsområdena för sin gamla mobil är oändliga. 


Källa: Unsplash

Det är många idag som har gamla teknikprylar som ligger och skräpar hemma i någon låda. Fullt fungerande sådana. Ta en liten titt och se om man har en gammal telefon som kan komma till användning, antingen för dig personligen, eller din familj, eller kanske för någon behövande. Donera gärna din mobil, det kan göra dagarna lättare för exempelvis personer som arbetar inom vården. När man återanvänder sin gamla mobil gör man även miljön en god gärning och allt som man har betalat dyra pengar för kommer till användning.

Lämna en kommentar